Agenda

Deze agenda biedt een overzicht van alle evenementen en publicaties waar het leren over participatie in de energietransitie centraal staat. Bij evenementen die geweest zijn, wordt vaak een een terugkijklink gepubliceerd. De agenda is een gezamenlijk initiatief van VNG, IPO, UvW, EZK, BZK, NPLW, de Participatiecoalitie en NP RES. Heb je een evenement over participatie dat niet mag ontbreken op deze agenda, stuur dan een mail naar b.koopman@npres.nl.

Filter op:

Evenement

De Top van Onderop

Locatie
Theater- en congrescentrum Spant! in Bussum.
Datum
20-11-2024 09:30 t/m 17:30
Organisator
Nationaal Klimaat Platform (NKP)

Op 20 november organiseert het Nationaal Klimaat Platform (NKP) in Bussum de tweede editie van De Top van Onderop, over succesvolle duurzame initiatieven. Want in Nederland is de verduurzaming van onderop al in volle gang.

Mensen die zélf aan de slag zijn gegaan voor een groene toekomst delen hun ervaringen en vertellen hoe ze hun project hebben doen slagen. Een uitgelezen kans om van anderen te leren, je te laten inspireren en om nieuwe contacten te leggen.

Kennissessie: De rol van bewoners in publieke warmtebedrijven

Locatie
Social Impact Factory
Datum
26-11-2024 10:00 t/m 15:00
Organisator
Energie Samen

Met de nieuwe Wet Collectieve Warmtevoorziening in aantocht, zien we dat verschillende gemeenten zich beraden op een rol in een publiek warmtebedrijf. Daarnaast zien we dat netbeheerders toewerken naar warmteservicebedrijven die dat mede mogelijk maken, en naar deelnemingen in deze publieke warmtebedrijven. Om de vragen die dit oproept te beantwoorden, organiseren we op dinsdag 26 november een kennissessie.

Leren over participatie

Waarom zou je gezamenlijk verduurzamen? Hoe doe je dat?

Locatie
Online
Datum
26-11-2024 16:00 t/m 17:00
Organisator
LSA

Buurtenergie webinars: Hoe werk je als bewonerscollectief aan oplossingen voor het gezamenlijk verduurzamen van je woning. En hoe zorg je dat zoveel mogelijk buren mee kunnen doen? Een bewonersgroep uit Arnhem-Oost vertelt hun verhaal over het groepsproces in hun straat. LSA deelt de geleerde lessen over de waarde, dynamiek en stappen van een collectief proces. “Als wij als collectief zouden stoppen, zou 80% afhaken”